Články

Přelet z ČR na Slovensko je ve své podstatě hračka. Problém může nastat v podzimních měsících, kdy se krátí dny a zhoršuje počasí. A jak jsem s přeletem Tuláka vypořádal? To máte možnost zjistit v tomto příspěvku.

Všechno v životě je jednou prvně a nejinak tomu bylo s prvním delším přeletem mého letadla. I pro mne to bylo něco nového, ale když je člověk připraven, dosáhne téměř všeho, co chce.

Návrat k přírodě, pocit volnosti a vzrušení, které se prolíná s adrenalinem - to všechno můžete zažít při sedání do malého sportovního letadla nad východním Slovenskem. Od Michalovců, přes Humenné až po Trbišov, a dále nad Košicemi, Prešovem a dokonce i nad Tatrami - tyto krásné regiony nabízejí úžasnou kulisu pro vzlet k oblakům. A to vše je nyní...

Lidé si plní různé radosti a my aviatici spatřujeme svoji radost ve svobodném prostoru nad povrchem země. Smutné je, že mnoho lidí po tom touží a neví, kde může předmět své touhy zrealizovat. A právě z tohoto důvodu jsme založili stránku www.letamletasletame.cz , aby si každý přišel na své.

O létání je řada vtipů, tak proč si nějaké nepřipomenout, že? Pokud máte nějaké vtipy, klidně mi napište a můžete je mít zveřejněny též na mém blogu.

Probudil jsem se na letišti Vrátkov, kde mi můj kamarád Adrian Parajňák nabídl útočiště. Připravil jsem se na další let. Adrian, majitel Vrátkovského letiště, pochází ze Slovenska, ze Spišské Nové Vsi, a rád se tam vrací, takže se setkáváme i na východě Slovenska.