Články

Další den mě na letišti v Mladé Boleslavi navštívil můj žák, pilot a kamarád Ota Šatoplet. Samozřejmě jsme si museli zajít zalétat na mém Tuláku XXL, protože se na něj Ota velmi těšil a považoval ho za legendu.

Ráno jsem se vydal na cestu plnou očekávání. Vzlétl jsem z Bidovců brzy ráno s nadějí, že budu mít skvělou viditelnost, ale bohužel se situace postupně zhoršovala. Nicméně jsem se rozhodl pokračovat v letu a zamířil směrem k Trutnovu.

Antoine de Saint-Exupéry se narodil 29. června 1900 v Lyonu ve Francii. Byl známý jako jedna z významných osobností francouzské literatury 20. století. Jeho nejznámější dílo je román Malý princ (Le Petit Prince), který se stal jedním z nejvíce překládaných a milovaných knih ve světové literatuře.

Přicházím s úžasným nápadem na dárek, který rozhodně zanechá nezapomenutelný dojem u vašich blízkých při oslavách jejich narozenin, jmenin, ukončení školy nebo promocí. Co takhle jim dopřát vzdušný zážitek, který je zavede na palubu letadla a otevře jim brány do světa létání?

Je mi ctí Vám přiblížit, jak prožívám své vzrušující dobrodružství ve výšinách východního Slovenska. Každý moment strávený ve vzduchu na palubě mého dvoumístného letadla Tulák XXL "Tuly" je pro mě splnění snu. Když usedám za řídicí páku a cítím sílu pod svými rukama, připadá mi, jako bych otevřel bránu do nekonečného nebe.

Vždy hledáme speciální dárek, který naše blízké potěší a přinese jim nezapomenutelný zážitek. Co takhle darovat jim možnost létání v letadle Tulák XXL nad nádherným východním Slovenskem? Tento originální program s názvem "Pilotem na zkoušku" slibuje vzrušující dobrodružství v nebeském prostoru, které zaručeně rozzáří jejich narozeninový den....

Pokud jste vždycky snili o tom, že budete létat ve vzduchu a cítit tu nekonečnou svobodu, pak máme pro vás skvělou zprávu. Program "Pilotem na zkoušku" vám nabízí jedinečnou příležitost vyzkoušet si, jaké to je pilotovat malé sportovní dvoumístné letadlo. Tento program je ideální pro ty, kteří se chtějí seznámit s leteckým výcvikem a zjistit, zda...

První světová válka, která probíhala v letech 1914 až 1918, byla nejen konfliktem na zemi, ale také otevřela novou kapitolu ve válce ve vzduchu. Válka nad bitevním polem se stala scénou neuvěřitelných hrdinských činů, vzdušných soubojů a rozvoje leteckého průmyslu. Během této doby se objevili slavní letci a vznikla řada typů letounů, které změnily...

Erich Hartmann je jedním z nejvýznamnějších pilotů ve světové historii. S více než 350 sestřely se stal nejúspěšnějším stíhacím pilotem druhé světové války. Jeho statečnost, dovednosti a odhodlání ho přivedly ke slávě a uznání, které přetrvaly i po skončení války.